פעם הוא היה צייר מוכשר. כשחזר בתשובה, והחל לעשות את תורתו אומנותו, לא היו בעיות כלכליות בזכות מילגה מכובדת שהצליח לקבל. בגלל בעיה בריאותית שהיתה לאשתו, הם הלכו להתייעץ עם מרן הרב שך זצ"ל. לאחר שהרב שך ענה לו על שאלתו, הרב התחיל לשאול אותו על עברו, וכששמע שהוא בעל תשובה שבעבר עסק בציור, הוא אמר לו שעליו לחזור למקצועו הישן ולהמשיך לצייר. "אבל אין לי בעיות פרנסה", אמר יוני, אבל הרב התעקש: "זה לא בשביל הפרנסה, זה בשבילך!".
שמו של בעל התשובה הזה הוא הרב יוני גרשטיין, צייר שמאיר את עולם התורה בציוריו המאירים, שעד היום עוסק באיורים תורניים. ספרי הקדש שצייר (משניות ופרקי גמרא) סייעו לעשרות אלפי ילדים ללמוד באופן חי ומומחש, ובכך זכה לפרוץ דרך ולרתום את עברו ואת נסיונו למלאכת קדש ייחודית ונצרכת עד מאד! הרב יוני סיפר לי את סיפורו (והרשה לפרסם אותו, ואף לצלם אותו, כמו שאפשר לראות בוידאו המצורף), וטען שאין לו ספק שעצתו של הרב שך היתה ממש הצלה עבורו, והוא בעצמו, באותו הזמן, לא ידע עד כמה הניתוק מהציור יהיה הרסני בעבורו, ולכן גם הוא מסייע ומדריך אחרים בתחום, ורואה בזה חשיבות עצומה.
סיפור זה ממחיש את גדלות גדולי התורה שמצליחים לזהות את הצורך גם כאשר השואל בעצמו לא מספיק מודע לחשיבותו. לצערי, סיפור זה לא כל כך אופייני, כיון שכיום, המציאות היא, שגדולי הדור לא תמיד פנויים לשבת ולהקשיב ולשאול ולחקור כל בעל תשובה שמזדמן בדרכם. כמובן שזה לא פוטר אותנו מלקבל דעת תורה בסוגיות החיים. עלינו להשתדל שתהיה לנו היכרות מעמיקה עם רב, כי רק תלמיד חכם שמכיר אותנו – ואת משפחתנו, שיש לו נסיון בעולם התשובה, ושיש לו פנאי לשמוע בסבלנות את הסיפור האישי שלנו, מבלי להשמיט פרטים "צדדיים", ועל ידי כך לזהות את המיוחדות שבנו, הוא ידע להדריך באופן מוצלח ונכון.
הסיפור של יוני הובא גם בספר החשוב מקום שבעלי תשובה עומדים ב'.
כייף שאפשר לראות את הנפשות הפועלות ואת הציורים המרהיבים.
תודה רבה על הבאת הדברים!